Zoeken

Wereldbank leent 100 miljoen dollar aan Marokko tegen natuurrampen

18 juni 2021 - 19:00 - Economie

©

De Wereldbank gaat Marokko helpen om zich beter te wapenen tegen natuurrampen. Hiervoor heeft de internationale financiële organisatie een lening van 100 miljoen dollar toegezegd.

Met de lening van 100 miljoen dollar kan het huidige programma, dat een budget heeft van 200 miljoen dollar, verder worden versterkt. De directeur operaties van de Wereldbank voor de Maghreb-regio, Jesko Hentschel, verklaarde dat Marokko meer dan 800 miljoen dollar per jaar kan besparen als het zijn bevolking en economie beter beschermt tegen natuurrampen. "Rekening houdend met zijn kwetsbaarheid tegen klimaatbedreigingen, is het essentieel dat Marokko investeert in het verbeteren van zijn veerkracht in het licht van de risico’s van natuurrampen", voegde Hentschel eraan toe.

Lees ook: Coronavirus: Marokko vraagt lening aan bij de Wereldbank

"Deze financiering zal de voortzetting van het rampenrisico beheerprogramma mogelijk maken, dat gericht is op resultaten, met als doel de meest kwetsbare bevolkingsgroepen van het land te beschermen", meldt de functionaris van de Wereldbank. Marokko heeft in de afgelopen 10 jaar het reactievermogen van alle overheidsdiensten en sectoren van de Marokkaanse economie verbeterd. Ook is er een solidariteitsfonds opgericht om de financiële gevolgen van natuurrampen voor huishoudens en bedrijven op te kunnen vangen.

De nieuwe lening van de Wereldbank is een uitbreiding van het al bestaande programma om de weerstand van het koninkrijk tegen natuurrampen te verbeteren en de Marokkaanse strategie voor rampenrisicobeheer te ondersteunen. In de afgelopen jaren heeft de Wereldbank al vaker steun verleend aan Marokko bij rampenrisicobeheer. Zo kreeg het koninkrijk in april 2020 nog een lening van de Wereldbank om de bestrijding van het coronavirus te ondersteunen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team