Zoeken

Corona: 4,4 miljoen Marokkanen volledig geïmmuniseerd

17 mei 2021 - 12:00 - Marokko

©

Marokko heeft een grote vooruitgang geboekt bij het immuniseren van zijn bevolking tegen corona. In het koninkrijk hebben al 6 miljoen mensen ten minste één dosis coronavaccin gekregen. Deze cijfers zijn zeer sprekend in een context van frequente tekorten aan vaccindoses.

De Marokkaanse vaccinatie-strategie is door het Internationaal Monetair Fonds geprezen en bereikt alle regio’s van het land. Inmiddels hebben reeds 6,04 miljoen mensen, of 16,3% van de bevolking, minstens één prik gekregen en 4,45 miljoen heeft ook de tweede dosis van het vaccin ontvangen. Het percentage van de bevolking dat is ingeënt heeft 12% bereikt. De regering heeft als doel om 80% van de bevolking in te enten. Op 10 mei werd de campagne uitgebreid naar 50-plussers.

Het koninkrijk kan rekenen op een indrukwekkende vaccin-voorraad die onlangs is versterkt en twee miljoen extra doses bevat van het Chinese bedrijf Sinopharm. Volgens cijfers van het Global Health Innovation Center van de Duke University in de Verenigde Staten, heeft Marokko 41 miljoen doses besteld bij Sinopharm en nog eens 50 miljoen bij AstraZeneca.

Hoewel Marokko zijn vaccinatie-offensief handhaaft, versoepelt het uit waakzaamheid zijn beperkende maatregelen niet. Er werden geen versoepeling toegestaan voor Eid ul-Fitr om een onaangename verrassing na de festiviteiten te voorkomen. De luchtgrenzen met Nederland, België en Spanje zijn sinds eind maart gesloten en die met India sinds 24 april. Er werden wel twee gevallen van de Indische variant geregistreerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team