Zoeken

Marokkaanse in Zwitserland vertelt: van dakloze naar drie sterren hotel

17 april 2020 - 13:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Hafida (42), leeft al ruim tien jaar in het Zwitserse Genève. Haar leven nam een tijdje terug een onverwachte wending waardoor ze op straat belandde.

Door Marokko te verlaten droomde Hafida van een beter leven. Ze werkte jarenlang voor Arabische diplomatenfamilies in Genève. Ze zorgde voor het huishouden, het eten, de kinderen...

Ze vond op een bepaald moment echter geen werk meer en belandde als dakloze op straat. Maar sinds het begin van de lockdown gaat het weer iets beter. Het drie sterren hotel Bel’Esperance heeft namelijk aangeboden om daklozen op te vangen tijdens de noodtoestand.

Een twintigtal vrouwen, waaronder Hafida, worden er sinds 23 maart opgevangen. Allen hebben er een comfortabele kamer met televisie, badkamer en internet en krijgen twee maaltijden per dag.

Hafida is blij met haar nieuwe situatie. "Het goede is dat we ’s morgens niet weg moeten, we mogen hier de hele dag blijven.", zegt ze. De vrouw uit Oujda voelt zich er ook veilig en zegt dat er "veel ruimte is voor weinig mensen" waardoor het risico op een coronabesmetting relatief laag is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team