Zoeken

Gestrande Europese toeristen willen Marokko "niet echt verlaten"

27 april 2020 - 14:00 - Marokko

©

Een bejaard koppel uit het Franse Champfleur zit sinds de sluiting van de grenzen met hun camper vast in Marokko. Hun vertrek zal pas mogelijk zijn wanneer het koninkrijk het einde van de noodtoestand en de opening van de grenzen aankondigt.

Jean-Claude (73) en zijn vrouw Odile (72) vinden het niet erg dat ze in Marokko vastzitten. Ze moesten op 12 april met de boot naar Spanje vertrekken om vervolgens naar Frankrijk door te rijden. Door de actuele situatie is dat echter niet mogelijk.

Het koppel weet al dat het zeker tot eind mei in Marokko zal moeten blijven en vindt dat helemaal niet erg. Beiden spreken vol lof over de maatregelen die door de Marokkaanse autoriteiten werden getroffen in de strijd tegen de coronavirus pandemie.

Odile vertelde aan Actu.fr dat zij en haar man zich in veiligheid voelen in Marokko. Mensen zorgen voor hen en de hulp die ze van de bevolking en de autoriteiten krijgen vinden ze geruststellend. Het enige wat ze spijtig vinden is dat ze niet af en toe naar het strand kunnen gaan. De twee vinden de lockdown voor de rest geen probleem en hebben niet echt veel zin om naar Frankrijk terug te keren.

Dankzij internet blijven Jean-Claude en Odile op de hoogte van wat er in het Europees land gebeurt en spreken ze ook regelmatig met hun kinderen. Ze hebben in Marokko nieuwe vrienden gemaakt en delen regelmatig maaltijden met hen in strikte naleving van de sanitaire maatregelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team