Zoeken

Noodkreet Marokkanen in Saoedi-Arabië

8 mei 2020 - 16:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Tientallen Marokkanen zitten vast in Saoedi-Arabië. Ze kunnen vanwege de lockdown en de sluiting van de grenzen niet naar Marokko terugkeren en vragen om gerepatrieerd te worden.

"Het is echt triestig. Sommigen van ons hebben zelfs geen eten. Help ons thuis te komen uit liefde voor Allah.", zegt een in Saoedi-Arabië gestrande Marokkaan in een filmpje op sociale media. De jongeman stelt dat hij net zoals tientallen van zijn landgenoten zonder werk zit vanwege de coronacrisis.

"Iedereen weet hoe duur het leven hier is. Als je geen geld hebt om water te kopen dan ga je dood, want kraanwater hier is gevaarlijk.", vervolgt de man, die ook spreekt over de dagelijkse kosten en de huur. "Hoe kunnen we onze lasten betalen terwijl we al twee maanden zonder werk zitten?"

"Er zijn mensen die met hun gezinnen wonen en geen enkele hulp krijgen.", vervolgt hij, eraan toevoegend dat de situatie in Marokko veel beter is. In Marokko hebben mensen die het financieel moeilijk hebben sinds de afkondiging van de noodtoestand namelijk recht op een kleine uitkering. In Saoedi-Arabië is de situatie "heel anders".

"Elke keer als ik vragen stel over onze situatie, krijg ik als antwoord dat ons land ons niet wenst. Het is een schande. Ik stel de vraag niet meer om het antwoord niet meer te horen. Het is zo jammer." De maker van het filmpje vraagt aan de Marokkaanse regering om het nodige te doen om alle Marokkanen die in het buitenland zonder werk vastzitten, zo snel mogelijk terug te halen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team