Zoeken

Lockdown Marokko: babyboom verwacht

1 mei 2020 - 20:00 - Marokko

©

Door de wereldwijde lockdown hebben 47 miljoen vrouwen in de wereld geen toegang tot anticonceptiemiddelen, wat een stijging van het geboortecijfer als gevolg zou kunnen hebben in 114 landen, waaronder Marokko.

"In 114 lage- en middeninkomenslanden zouden 47 miljoen vrouwen geen toegang hebben tot moderne anticonceptiemiddelen. Er worden 7 miljoen ongewenste zwangerschappen verwacht als de lockdown meer dan zes maanden duurt.", stelt het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA).

Het VN-fonds voor seksuele en reproductieve gezondheid zegt dat voor elke verlening van de lockdown met drie maanden, het aantal vrouwen die geen toegang hebben tot anticonceptie met 2 miljoen toeneemt.

Marokko, dat tot de lage- en middeninkomenslanden behoort, zal niet aan een babyboom ontsnappen. Het land is sinds 20 maart in lockdown, waardoor Marokkaanse koppels veel meer samen thuis zitten. Door de moeilijke toegang tot anticonceptiemiddelen wordt verwacht dat duizenden vrouwen ongewenst zwanger raken, dit terwijl de dienstverlening in de gezondheidszorg moeilijk verloopt vanwege de coronavirus pandemie.

Bladna.nl