Zoeken

Marokkaanse zanger Zouhair Bahaoui onder vuur

23 mei 2024 - 09:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse zanger Zouhair Bahaoui krijgt op sociale media veel kritiek vanwege zijn samenwerking met de Algerijnse actrice en influencer Norene Harid.

Zouhair Bahaoui heeft Norene Harid gecast in de videoclip van zijn nieuwe single "Magdar", die hij op zijn officiële YouTube-kanaal heeft gepubliceerd.

Lees ook: Algerijnse artiesten niet welkom in Marokko

Veel Marokkanen vinden het niet kunnen dat Zouhair Bahaoui voor de hoofdrol in zijn videoclip heeft gekozen voor een Algerijnse actrice, gezien de gespannen relaties tussen Marokko en Algerije. Ze verwijten de zanger dat hij de beledigingen die Marokko van Algerije heeft ondervonden en de manier waarop Algerijnse artiesten en beroemdheden door Algerije worden behandeld, negeert. Ze betreuren het dat de zanger uit Tetouan zijn eigen landgenoten geen voorkeur heeft gegeven, zeker in deze periode waarin Algerije probeert zich Marokkaans cultureel erfgoed, zoals de kaftan en de zellige, toe te eigenen.

Lees ook: Algerijnse zangeres Cheba Chinou niet welkom in Marrokko

Ondanks de kritiek gaat het concert van Zouhair Bahaoui op 21 juni in het Megarama-complex in Casablanca door, als onderdeel van de vieringen van kunst en muziek.

https://www.instagram.com/reel/C7R8tvRovXe/?utm_source=ig_web_copy_link

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team