Zoeken

Marokkaanse Youtuber veroordeeld tot gevangenisstraf

24 november 2021 - 10:00 - Gemeenschap

©

Mohammed Enan, eigenaar van het YouTube-kanaal "Bilahoudoud" (zonder grenzen), werd vervolgd voor het verspreiden van beelden van mensen zonder hun toestemming en laster. Hij is door het Hof van Beroep van Casablanca veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf.

Youtuber Mohammed Enan werd in eerste aanleg in april voor dezelfde feiten veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf. Hij werd beschuldigd van "het publiceren en verspreiden van afbeeldingen van mensen zonder hun toestemming, valse beweringen en fake nieuws met als bedoeling de privacy van mensen te schaden en hen te belasteren".

Lees ook: YouTuber "3robi F Merican" vrijgelaten uit de gevangenis

De rechtbank bevestigde maandag de uitspraak in hoger beroep en veroordeelde hem tot twee jaar gevangenisstraf wegens laster. De rechter heeft ook besloten "het uitzenden" van het kanaal online, "blogs en de publicatie van video’s op YouTube en andere sociale media te verbieden gedurende drie jaar, vanaf de dag waarop de gevangenisstraf afloopt".

Lees ook: Marokko: beheerders YouTube-kanaal veroordeeld

Volgens de slachtoffers heeft de eigenaar van het kanaal "lastercampagnes" tegen hen opgezet, door verschillende video’s van hen op YouTube te plaatsen, met de bedoeling om hun reputatie te schaden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team