Zoeken

YouTuber "3robi F Merican" vrijgelaten uit de gevangenis

8 mei 2021 - 19:40 - Marokko

©

Chafik Omerani, beter bekend als de Youtuber "3robi F Merican", is donderdagochtend op vrije voeten gekomen. Hij heeft een gevangenisstraf van 3 maanden uitgezeten voor laster tegen instellingen en ambtenaren.

De broer van Omrani was aanwezig bij de Oukacha-gevangenis in Casablanca om de vrijlating via een live-stream vast te leggen. De Youtuber verklaarde hierin dat hij vastbesloten is om kritische video’s over Marokko te blijven maken. Ook vertelde hij over zijn ervaringen in de gevangenis.

Chafik Omerani vertelt dat hij de afgelopen drie dagen in het Ibn Rochd Ziekenhuis in Casablanca heeft gelegen. Hij werd er behandeld aan de gevolgen van een hartaanval. Ook is Omrani 89 dagen in hongerstaking geweest, waarvan hij 10 dagen zelfs geen water dronk. Hierdoor is hij 33 kilo afgevallen.

"3robi F Merican" was vóór zijn arrestatie in februari al in het vizier van de Marokkaanse justitie. Hij had een "reeks video’s gepubliceerd met beledigende en lasterlijke uitingen tegen constitutionele instellingen, georganiseerde instellingen en overheidsfunctionarissen".

Afgelopen februari werd Chafik Omrani gearresteerd toen hij vanuit zijn thuisland, de Verenigde Staten, naar de luchthaven van Rabat-Salé was gevlogen. In maart werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie maanden en een boete van 40.000 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team