Zoeken

Marokkaanse vliegvelden anticiperen op Nederlandse snel-test eis

24 januari 2021 - 22:30 - Marokko

©

Sinds de regering van Nederland heeft besloten dat reizigers uit hoog risicolanden een sneltest van vier uur oud moeten tonen voordat ze een vliegtuig instappen, is er veel paniek. Veel Marokkaanse Nederlanders die naar Marokko zijn afgereisd, hebben zelf naar mogelijkheden gezocht.

Op het Radio 1 Journaal vertelde Lisette Mabrouki over de eis van Nederland om van reizigers een snel-test van vier uur oud te vragen. "Met de pcr-testen gaat het in Marokko prima, maar als het gaat om de sneltest is Marokko daarmee nog in ontwikkeling. Maar het wordt nog niet toegepast op luchthavens." Haar schoonouders zijn in Marokko en weten niet hoe ze terug kunnen keren naar Nederland.

Ondertussen hebben verschillende Facebook-groepen actief gezocht naar oplossingen. Luchthavens en vliegmaatschappijen in Marokko hebben in een rap tempo sneltest-labs opgezet voor reizigers naar Nederland, zodat ze hun vluchten hierdoor niet zouden missen.

Op Facebook-pagina ‘Loket Marokko’ wordt de laatste stand van zaken hierover gedeeld. Op de luchthaven Marrakech Menara worden de sneltesten inmiddels voor 400 dirham aangeboden. Air Arabia zou hebben besloten om vluchten om te leiden die via Marokkaanse luchthavens gaan en geen sneltest-lab hebben. Zij vliegen naar buurlanden Duitsland of België.

Vanuit andere landen worden Nederlandse reizigers tegengehouden als ze geen sneltest kunnen overleggen. Dat gebeurde met een KLM-vlucht vanuit de Verenigde Staten, meldt NOS. Een aantal passagiers werden in het land achtergelaten. Hetzelfde gebeurde met reizigers in de Canarische Eilanden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team