Zoeken

Nieuwe vliegbelasting voor reizen naar Marokko vanuit Nederland

18 november 2020 - 11:00 - Wereld

©

Reizigers vanuit Nederland gaan belasting betalen over hun vliegticket naar Marokko. De Nederlandse regering maakte deze beslissing bekend. Per vliegticket zal een extra 7,45 euro worden aangerekend.

De Nederlandse staat hoopt hiermee 200 miljoen euro op jaarbasis te kunnen verdienen. De belasting geldt overigens niet voor vrachtvluchten en reizigers die moeten overstappen in Nederland.

De maatregel is van toepassing op alle internationale vluchten. Verschillende EU-lidstaten wilden in 2019 een dergelijke regeling. Website Air Journal meldt dat er toen aan de Europese Commissie gevraagd was om met een plan hierover te komen.

De lidstaten willen een belasting om CO2-uitstoot tegen te gaan. De luchtvaart zorgt voor ongeveer 2,5% van de uitstoot en zorgt ook voor geluidshinder en luchtverontreiniging. De belasting zou ervoor moeten zorgen dat reizen met het vliegtuig minder aantrekkijker wordt.

Tijdens de wereldwijde pandemie verdween het voorstel naar de achtergrond. Momenteel zal alleen Nederland de belasting toepassen. Landen zoals Frankrijk, Duitsland, Italië en Noorwegen hebben al een luchtbelasting. Volgens de website is de belasting nog niet te zien op de vliegtickets.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team