Zoeken

Marokko stemt toe met repatriëringsvluchten naar Nederland

22 oktober 2021 - 15:40 - Marokko

©

Transavia kreeg vandaag vergunningen om een beperkt aantal repatriëringsvluchten vanuit Marokko uit te voeren. Inmiddels zijn de eerste Nederlanders die in Marokko waren gestrand, via Brussel weer terug naar huis gekeerd.

Nederlandse reizigers kwamen in de knel door het plotselinge verbod van Marokko op vluchten van en naar Nederland. Van woensdagnacht en zeker tot 27 oktober kan er niet gevlogen worden tussen Marokko en Nederland. De Marokkaanse regering komt met de maatregel tijdens de herfstvakantie, uit angst voor een nieuwe coronavariant.

Lees ook: Marokko schort vluchten met Nederland op

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken meldde op Twitter dat Nederlandse ambassadeur Jeroen Roodenburg een gesprek heeft gevoerd met het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, en dat Marokko zich bereid heeft verklaard om op korte termijn een aantal commerciële vluchten toe te staan om Nederlanders naar huis te brengen. "In het gesprek heeft Marokko zich bereid verklaard op korte termijn een aantal commerciële vluchten toe te staan om Nederlanders naar huis te brengen", schrijft het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Transavia kreeg vandaag meer duidelijkheid over de repatriëringsvluchten, ze worden georganiseerd van 22 tot 29 oktober, vanuit de luchthavens van Marrakech, Casablanca, Tanger en Nador. Het bedrijf denkt dat er zo’n 3500 Transavia-passagiers in Marokko vast zijn komen te zitten. "Maar dat aantal is niet exact te geven, omdat we horen dat sommige reizigers al op een andere manier Marokko verlaten", zei een woordvoerder aan NOS.

Lees ook: Duizenden Nederlanders in Marokko gestrand

Reizigers kunnen nog wel terugvliegen via bijvoorbeeld België of Frankrijk, en inmiddels hebben de eerste reizigers dat ook al gedaan. Reisorganisatie TUI heeft ook kunnen regelen dat zo’n 78 Nederlanders vandaag weer naar huis kunnen via Brussel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team