Zoeken

Marokkaanse trucker in Spanje opgepakt met 100.000 euro aan gestolen goederen

7 februari 2023 - 12:00 - Wereld

©

De Guardia Civil van Huétor Tájar in de Spaanse provincie Granada heeft een 38-jarige Marokkaanse vrachtwagenchauffeur gearresteerd, die in het bezit was van een groot aantal gestolen tablets, laptops en andere apparaten, ter waarde van meer dan 100.000 euro. Hij probeerde de lading Marokko binnen te smokkelen.

Op 1 februari kreeg de Guardia Civil van Granada een melding van een vrouw over de diefstal van haar tas in Barcelona. Daarin zaten verschillende voorwerpen, waaronder een computer en een tablet ter waarde van in totaal 3000 euro. In haar klacht wees ze op een geolocatie-app op haar tablet, waardoor agenten het apparaat konden lokaliseren bij een tankstation in de stad Huétor Tájar, meldt Granada Digital.

Lees ook: Marokkaanse vrachtwagenchauffeurs betrapt met half ton hasj in Algeciras

Een patrouille controleerde de nummerplaten van verschillende geparkeerde vrachtwagens en voertuigen rond het pompstation en trof de vrachtwagen aan van de verdachte met een Marokkaanse nummerplaat. Hij sliep in de cabine, waar na een grondig onderzoek laptops, mobiele telefoons, tablets en andere elektronische apparaten werden gevonden.

Op vragen over de oorsprong en de eigendom van de apparaten kon de Marokkaanse vrachtwagenchauffeur de agenten geen overtuigend antwoord geven. Hij verklaarde alleen dat de apparaten hem in Barcelona waren overhandigd om naar Marokko te worden vervoerd. De tablet van de vrouw die de klacht had ingediend zat ook tussen de partij. De agenten arresteerden de chauffeur op verdenking van diefstal.

Lees ook: Wereld-Marokkaan met honderden smartphones betrapt in Tanger Med

In totaal heeft de Guardia Civil 95 mobiele telefoons, 45 laptops, 14 tablets, een projector, een drone, een cameralens, een televisietoestel, een stuurwiel voor een spelcomputer, een videoprojector en hele lading laarzen en sportschoenen gevonden, met een totale geschatte waarde van meer dan 100.000 euro. De politie tracht de eigenaars van de gestolen voorwerpen te identificeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team