Zoeken

Bende opgerold die wereld-Marokkanen op Spaanse wegen beroofde

1 juni 2023 - 13:00 - Wereld

©

De Spaanse politiedienst Guardia Civil heeft een netwerk van criminelen ontmanteld die vooral Marokkanen uit Europa overvielen op de A7-snelweg, tussen Malaga en Granada, tijdens het zomerseizoen. In totaal zijn vier criminelen gearresteerd, waaronder ook Marokkanen.

Het criminele netwerk was gespecialiseerd in gewapende overvallen en bestond uit vier in Murcia gevestigde personen van Marokkaanse en Colombiaanse afkomst. De Guardia Civil stelde een onderzoek in naar de bende, nadat ze in juli 2022 in één middag twee voertuigen (een bestelwagen en een camper) van in het buitenland wonende Marokkanen hadden overvallen op de snelweg A7 tussen Málaga en Granada, meldt La Voz Digital.

Lees ook: Marokkaanse diaspora slachtoffer diefstal in Spanje

Na deze melding heeft de Guardia Civil verschillende patrouilles ingezet om de verdachten te lokaliseren. De bij de overval gebruikte voertuigen werden gevonden in Algarrobo (Malaga), waar ze waren achtergelaten door de criminele bende. De voertuigen bleken gestolen te zijn in de provincies Murcia en Alicante en de nummerplaten waren vervalst.

In een van de voertuigen vonden de agenten een Kalashnikov of AK-47 die de criminelen gebruikten bij de overvallen, alsook verschillende pakjes hasj. In de loop van het onderzoek ontdekten de agenten dat er nog zeven andere overvallen waren gepleegd in Alicante, Murcia en Malaga. Deze informatie hielp de vier verdachten te identificeren en hen te lokaliseren in Cieza (Murcia), waar ze uiteindelijk werden gearresteerd.

Lees ook: Spaanse politie arresteert bende die wereld-Marokkanen op rustplaatsen beroofde

De vier verdachten, van Marokkaanse en Colombiaanse afkomst, werden voor de rechtbank van eerste aanleg van Torrox gebracht, op beschuldiging van vermoedelijke beschadiging van eigendom, lidmaatschap van een criminele organisatie, illegaal wapenbezit en drugshandel.

Bladna.nl