Zoeken

Gestolen voertuigen bestemd voor Marokko onderschept in haven Tarifa

18 oktober 2023 - 19:00 - Wereld

©

De Guardia Civil heeft in de haven van Tarifa 24 voertuigen in beslag genomen die in verschillende Europese landen waren gestolen en op het punt stonden naar Marokko te worden verscheept. In totaal zijn er 13 personen gearresteerd.

De ontdekking werd vorige maand gedaan door agenten na een operatie in het voertuigcontrolegebied van de haven van Tarifa, zo meldt de Guardia Civil in een persbericht. De 24 in Duitsland, Frankrijk, België, Italië en Nederland gestolen voertuigen hadden valse kentekenplaten en valse documenten, meldt La Voz Digital.

Lees ook: In Canada gestolen voertuigen in Marokko teruggevonden

Volgens de agenten van het Spaans Agentchap voor Analyse en Fiscaal Onderzoek, moesten de luxe voertuigen naar Tanger in Marokko worden vervoerd. De Guardia Civil heeft de voertuigen in beslag genomen, waaronder twee Audi’s met een totale waarde van meer dan 160.000 euro, gestolen in Italië van een Duits bedrijf.

Lees ook: Luxe auto’s in Europa gestolen en in Marokko verkocht

Na onderzoek vonden de agenten ook buiten het havengebied een hybride BMW 3-serie, gestolen in Frankrijk en gewaardeerd op meer dan 95.000 euro. Al deze voertuigen zijn teruggestuurd naar hun landen van herkomst om te worden teruggegeven aan hun respectieve eigenaren. In totaal zijn 13 personen gearresteerd en loopt er een onderzoek naar 13 andere verdachten voor diefstal, heling en vervalsing.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team