Zoeken

Marokkaanse vrachtwagenchauffeur met wapen bedreigd in Spanje

6 juli 2023 - 13:00 - Marokko

©

De Spaanse Guardia Civil heeft een verdachte gearresteerd voor de diefstal van een vrachtwagen vol met paprika’s afkomstig uit Marokko, in de gemeente Huétor Tájar bij Granada.

De 39-jarige verdachte bedreigde de Marokkaanse vrachtwagenchauffeur, die een stop had gemaakt in het gemeentepark van Huétor Tájar op 17 juni, met een vuurwapen. De verdachte, die een masker droeg, dwong de chauffeur uit de vrachtwagen te stappen. Hij reed vervolgens weg met het voertuig en verstopte het in een opslagplaats in de gemeente Caniles, meldt Granada Hoy.

Lees ook: Spanje legt "oneerlijke" boetes op aan Marokkaanse vrachtwagenchauffeurs

Een onderzoek werd door de Guardia civil ingesteld om de vrachtwagen op te sporen en de dader te arresteren. Met de hulp van het bedrijf dat eigenaar is van de vrachtwagen, konden de agenten de locatie van het voertuig traceren. De vrachtwagen werd gevonden in een industriële opslagplaats in Caniles. De agenten ontdekten ook dat het magazijn eigendom is van een bekende crimineel, die al twee keer is gearresteerd wegens drugshandel.

Lees ook: Celstraf en zware boete voor Marokkaanse vrachtwagenchauffeur in Frankrijk

Bij het binnenvallen van het magazijn ontdekten de agenten dat een deel van de vrachtwagen was gedemonteerd, wat doet vermoeden dat de dader op zoek was naar een verborgen lading drugs. De verdachte is voor de rechtbank van Loja gebracht en aangeklaagd voor het plegen van een gewapende overval met bedreiging.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team