Zoeken

Marokkaanse tiener in Spanje beste van de klas

1 december 2020 - 19:40 - Wereld

©

De zestienjarige Sanaa Aboufaris staat gemiddeld een negen voor haar middelbaar school eindexamen. De tiener krijgt van de Spaanse gemeente Galicië een onderscheiding en 750 euro hiervoor.

Sanaa is hiermee één van de 20 leerlingen die haar examen uitstekend heeft gedaan. In totaal hebben 600 leerlingen dat jaar een examen afgelegd in de stad. Met name haar migratieachtergrond wordt bejubeld. De tiener uit Vilaboa heeft ondanks de moeilijkheden die ze als migrant ondervindt, toch een mooi eindcijfer kunnen behalen.

Voor maatschappelijk werker Montse Carabelos van de gemeente laat dit zien dat het integratieprogramma van de stad goed werkt. Zo zijn er voor migrantenkinderen extra schoollessen. De moeders krijgen op hun beurt kooklessen om op deze manier mee te kunnen doen in de Spaanse maatschappij.

Krant El Pais meldt dat migrantenkinderen het veel moeilijker hebben dan hun leeftijdsgenoten. Zo is taalbeheersing nog altijd een probleem en kunnen de ouders hun kinderen niet helpen bij het maken van huiswerk.

Voor Abdelmajid Aboufaris, de vader van Sanaa, is onderwijs altijd belangrijk geweest. Volgens hem heb je zonder studie eigenlijk helemaal niets. Haar ouders zijn dan ook erg trots op hun dochter. De directeur van de school van Sanaa zegt dat ze ondanks de tegenslagen toch heeft kunnen slagen.

De tiener spreekt vijf talen vloeiend en ze zal verder gaan studeren. Zelf zegt ze dat migrantenkinderen meer hulp nodig hebben, omdat ze uiteindelijk niet voor deze situatie hebben gekozen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team