Zoeken

Veel emotie op proces tegen Franse Marokkaan

16 december 2020 - 11:00 - Wereld

©

Op de derde procesdag van de rechtszaak tegen een Franse Marokkaan die zijn vrouw heeft vermoord, kwamen de kinderen van het echtpaar aan het woord. Voor het Assisenhof van Eure-et-Loir confronteerden zij hun vader die ervan wordt verdacht zijn 70-jarige ernstig zieke vrouw te hebben vermoord.

Volgens de website Actu kwamen twee zonen en twee dochters van het echtpaar Ben Hammadi aan het woord. "Ik ben de zoon van de beschuldigde, en het is mijn moeder die is vermoord", verklaarde de oudste zoon in de rechtbank. De in Marokko geboren productielijnoperator heeft goede herinneringen aan zijn opvoeding. "Ze hebben ons altijd goed opgevoed", zei hij, voordat hij zijn vader confronteerde met de moord op zijn moeder. "Waarom deed je dat?", vroeg de man aan zijn vader. De beklaagde ontkende de beschuldiging van zijn zoon, die op zijn beurt vroeg "Wie heeft het dan wel gedaan? Op deze vraag kwam echter geen antwoord van de vader.

De oudste dochter van het gezin Ben Hammadi schetste voor de aanwezigen in de rechtbank een beeld van haar moeder. "Ze zou vorige week haar 71ste verjaardag hebben gevierd". Ze heeft goede herinneringen aan de zondagochtenden die ze samen doorbrachten "altijd met een uitgebreid ontbijt". In 1995 kreeg haar moeder te horen dat ze aan multiple sclerose leed, een spierziekte die na verloop van tijd erger is geworden. "Ons leven draaide toen om onze moeder, we hadden onze rituelen, ik en mijn zus gingen om de beurt in het weekend op bezoek", vertelde de oudste dochter van het gezin.

De dochter haalde ook herinneringen op aan de periode waarin haar ouders voor het eerste ruzie kregen: "Mijn vader begreep niet waarom mijn moeder een pensioen kreeg terwijl ze nooit heeft gewerkt." Uit de verhoren van de kinderen blijkt dat de relatie tussen hun ouders in 2016 begon te verslechteren. De jongste dochter, die tot haar 28ste nog thuis woonde, vertelt over het breekpunt in de verstandhouding van haar ouders. Ze had een paar maanden voor de dood van haar moeder een onbekend telefoontje uit Marokko ontvangen: "Het was een vrouw die ik niet kende, maar zij wist wel wie ik was. Ze vertelde me dat mijn moeder zou sterven van verdriet en schaamte, omdat mijn vader een minnares zou hebben in Marokko".

Volgens de verdachte zou hij enkel een zakelijke relatie hebben gehad met een vrouw in Marokko. Hij zou een wasmachine, een televisietoestel en een telefoon aan haar verkocht hebben. Ook zou hij haar geld hebben gestuurd via Western Union. De oudste zoon van de verdachte gelooft niets van deze uitleg van zijn vader: "We hebben haar nummer gevonden en ze kende onze vader goed." De vader blijft echter zijn onschuld claimen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team