Zoeken

Moslimfamilie geweigerd bij Quick-restaurant

31 oktober 2020 - 16:00 - Wereld

©

Racistische aanvallen en vernederingen tegen moslims zijn in Frankrijk aan de orde van de dag. Zo werd onlangs een moslimfamilie de toegang tot een Quick-restaurant geweigerd.

"Ik wilde je dit laten weten. We zijn bij de Quick, zoals je kunt zien, ben ik aan het trillen. Ik ben niet gewend om naar de Quick te gaan omdat ik het al haat. Je hoort het, mijn kinderen schreeuwen." Dit zegt een van de slachtoffers in een video op sociale media.

Volgens de vrouw werden zijzelf, haar zus, haar vader, haar moeder en haar kinderen na het opnemen van hun bestelling de deur gewezen. "Dus we gaan gewoon naar binnen en doen onze bestelling, er is geen probleem. En dan krijgen we te horen: "Nee meneer, u mag niet binnen. Nee mevrouw, u mag niet binnen.", vertelt het slachtoffer.

Ze is ervan overtuigd dat ze het slachtoffer is geworden van discriminatie omdat ze een hoofddoek draagt. "Voor mij is dit discriminatie. Ik maak zelden video’s, maar nu moest ik het doen. Als we elkaar hier niet mee helpen, kunnen we het nooit te boven komen", zegt de vrouw. Ook meldt ze dat haar vader werd aangevallen door de manager van het restaurant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team