Zoeken

Marokkaanse textielsector hekelt Turkse invasie

18 november 2023 - 16:30 - Economie

©

De Marokkaanse Vereniging voor Textiel- en Kledingindustrieën (AMITH) heeft juridische stappen ondernomen om de zevende editie van de Internationale Textiel- en Modetentoonstelling in Casablanca te laten annuleren.

Deze actie volgt op beschuldigingen van AMITH tegen een Turks bedrijf en zijn vertegenwoordiger in Marokko, evenals tegen de Vereniging van Kleine en Middelgrote Textiel- en Kledingbedrijven. Volgens AMITH overspoelen deze entiteiten de Marokkaanse markt met Turkse producten, wat leidt tot oneerlijke concurrentie.

Lees ook: Marokko start onderzoek naar oneerlijke handelspraktijken Turkije

De aanklacht, ingediend bij de handelsrechtbank van Casablanca, omvat ook een geschil over het gebruik van een handelsmerk dat lijkt op dat van AMITH door de organisatoren van de beurs. De beslissing van de organisatoren om het evenement te houden, kwam als een verrassing voor de Marokkaanse beroepsvereniging, die dit ziet als een mogelijke bedreiging voor haar leden.

Lees ook: Explosieve groei Marokkaanse export naar Turkije

Daarnaast uit AMITH zorgen over de economische gevolgen van deze beurs. De vereniging vreest dat het evenement zal leiden tot een oververzadiging van de nationale markt met Turkse en Aziatische eindproducten, wat schadelijk zou zijn voor de nationale economie en vooral voor de grote Marokkaanse textielbedrijven. De aanklacht wegens oneerlijke concurrentie is bedoeld om de belangen van de leden van AMITH te beschermen tegen deze dreiging.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team