Zoeken

Turkse Kontrolmatik wil elektriciteitscentrales bouwen in Marokko

27 december 2023 - 13:00 - Economie

©

Het Turkse bedrijf Kontrolmatik richt zich op Marokko en wil zich positioneren in de bouw van elektriciteitscentrales.

De leden van de raad van bestuur van Kontrolmatik kwamen medio november bijeen om belangrijke beslissingen te nemen omtrent de uitbreiding van de activiteiten van de groep. Tijdens deze bijeenkomst werd onder meer de opening besloten van een nieuwe vestiging in Marokko genaamd "Kontrolmatik Technologies Morocco". Het hoofdkantoor komt in Casablanca.

Lees ook: Turkse Espressolab breidt uit in Marokko

De vestiging zal zich richten op engineering en adviesdiensten voor energieprojecten, met name de constructie van elektriciteitscentrales die diverse brandstoffen gebruiken zoals kolen, olie, gas, maar ook nucleaire, hydraulische, zonne-, wind- en andere energiebronnen. Osman Şhahin Kosker is aangesteld als directeur van de nieuwe vestiging in Marokko.

Lees ook: Marokko start onderzoek naar oneerlijke handelspraktijken Turkije

Deze stap markeert een significante uitbreiding van Kontrolmatik’s activiteiten in Noord-Afrika, waarbij het bedrijf een plaats wil veroveren op de markt van energie-infrastructuur. De juridische formaliteiten zijn voltooid met de registratie bij de Handelsrechtbank van Casablanca op 7 december 2023.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team