Zoeken

Marokko voert antidumpingheffing in op Turkse ovens

18 mei 2024 - 12:00 - Economie

©

Het Marokkaanse ministerie van Industrie en Handel heeft geconcludeerd dat Turkse producenten van elektrische ovens hun producten dumpen op de Marokkaanse markt. Als gevolg hiervan wordt er een antidumpingheffing ingevoerd.

De beslissing komt na een onderzoek dat werd geopend in augustus 2023 op verzoek van de Marokkaanse bedrijven Deha Electromenager en Sultangaz, die samen 100% van de nationale productie vertegenwoordigen. Het onderzoek wees uit dat de dumpingmarges voor Turkse ovens oplopen tot 71,43%.

Lees ook: Marokkaanse textielsector hekelt Turkse invasie

Om de dumping tegen te gaan, voert het ministerie een voorlopige antidumpingheffing in van 34,05% voor de Turkse producent van het merk Itimat en 62,07% voor andere Turkse producenten. De hogere heffing voor andere producenten is gerechtvaardigd door "het hoge niveau van de dumpingmarge en de bezorgdheid om de impact van deze maatregel op de consument" aldus het ministerie.

Het onderzoek toonde aan dat de import van Turkse ovens tussen januari 2019 en juni 2023 aanzienlijk is gestegen, zowel in absolute termen als in verhouding tot de nationale productie en consumptie. Deze toename heeft een negatieve invloed gehad op de prijzen van in Marokko geproduceerde ovens en heeft geleid tot een verslechtering van de economische en financiële indicatoren van de nationale productietak.

Lees ook: Turkse export naar Marokko explodeert, grote ergernis bij Marokkaanse bedrijven

De betrokken partijen hebben 15 dagen de tijd om te reageren op het rapport van het ministerie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team