Zoeken

Marokkaanse tajine bij favoriete vakantiegerechten Britten

2 september 2022 - 10:20 - Cultuur

©

De Marokkaanse tajine staat in de top 20 van favoriete vakantiegerechten die Britten thuis proberen na te maken.

Volgens een enquête van OnePoll op een steekproef van 2000 volwassenen, staat de Marokkaanse tajine op de 14e plaats in de top 20 van favoriete vakantiegerechten, die Britten thuis proberen na te maken. Spaans en Italiaans zijn de meest populaire keukens om na te maken. Maar ook pasta, pizza, Griekse salade, Spaanse tapas en paella doen het goed.

Lees ook: Chef Nyesha Arrington vertelt over reis naar Marokko

Uit het onderzoek blijkt dat 48% van de deelnemers met een gezin zegt dat hun dierbaren hen smeken om een maaltijd dat ze in het buitenland hebben gegeten toe te voegen aan het wekelijkse menu. Zo’n 51% heeft geprobeerd om familie en vrienden te imponeren met hun ’exotische’ kookkunst na terugkeer van een vakantie. Maar ondanks de drang om internationale gerechten opnieuw uit te vinden, gaf iets meer dan twee derde (68%) toe dat hun eerste poging een complete flop was.

"Eten staat centraal in de vakantie van veel mensen. Vrienden en familie komen dan samen om zich te goed te doen aan heerlijke maaltijden in een schilderachtige omgeving. Eenmaal thuis zijn de maaltijden vaak één van de dingen die we het meest missen, dus het opnieuw bereiden van deze gerechten helpt ons de vakantiesfeer levend te houden," aldus Lisa McDowell, voor Ocado Retail.

Lees ook: Chef Moha leert Amerikanen Marokkaans koken

"Het lijkt erop dat velen van ons avontuurlijker worden in de keuken en reizen speelt daarbij een grote rol. Het kan wel frustrerend zijn als je moeite hebt om de speciale ingrediënten te vinden waarvan je op vakantie hebt genoten, maar gelukkig kunnen wij helpen", voegt ze daaraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team