Zoeken

Marokkaanse supporters in gevaar: malaria slaat toe in Ivoorkust

25 januari 2024 - 18:00 - Sport

©

Verschillende Marokkaanse voetbalfans die naar Ivoorkust zijn gereisd om de Atlas Leeuwen aan te moedigen tijdens de Afrika Cup, hebben via sociale media gemeld dat ze besmet zijn geraakt met malaria. Deze berichten hebben tot bezorgdheid geleid onder de Marokkaanse supporters.

Sommige Marokkaanse fans beweren malaria te hebben opgelopen ondanks dat ze bij aankomst op het vliegveld gevaccineerd zijn. Dit is volgens Mohammed Arbaoua, een Marokkaanse specialist geconsulteerd door Hespress, niet verrassend, aangezien de reacties op het vaccin afhankelijk zijn van het immuunsysteem van elke persoon.

Lees ook: Afrika Cup: Marokkaanse fans woedend op Royal Air Maroc

In reactie op deze waarschuwingen, adviseert Mohammed Arbaoua Marokkanen die denken besmet te zijn met malaria, om naar het dichtstbijzijnde gezondheidscentrum te gaan voor screening en de benodigde analyses, met als doel een snelle behandeling. Malaria manifesteert zich met hoge koorts, gewrichtspijn, braken en buikpijn.

Lees ook: Hartverwarmend gebaar van Marokkaanse supporters in Ivoorkust (video)

Arbaoua roept ook Marokkanen die van plan zijn naar Ivoorkust of andere landen in Sub-Sahara Afrika te reizen op om maatregelen te nemen om zich te beschermen tegen malaria. Hij raadt aan chloroquine te gebruiken of zich een week voor de reis te laten vaccineren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team