Zoeken

Marokkaanse stad in top 100 mooiste wereldsteden

18 december 2023 - 23:30 - Marokko

©

Marrakech heeft een plaats bemachtigd in de top 100 van mooiste stedelijke bestemmingen ter wereld. Steden als Mekka en Caïro staan ook op de lijst.

In de ranglijst van de 100 beste stedelijke bestemmingen voor 2023 van Euromonitor International, staat Marrakech op de 91e plaats, net achter Riyad in Saoedi-Arabië. Bezoekers kunnen in de okerkleurige stad genieten van diverse attracties, waaronder het voormalige huis van Yves Saint-Laurent en het MAP Marrakech Museum, dat meer dan 30.000 sieraden van over de hele wereld herbergt.

Lees ook: Een van de mooiste plekken ter wereld is Marokkaans

Grote hotels als Royal Mansour en El Fenn in de stad, staan bekend om hun pracht en praal. Marrakech gaat op de lijst Vilnius (Litouwen), Mugla (Turkije), Zhuhai (China) en Mekka (Saoedi-Arabië) voor.

De eerste plek wordt ingenomen door Parijs, gevolgd door Dubai (Verenigde Arabische Emiraten), Madrid (Spanje), Tokio (Japan) en Amsterdam (Nederland). Punta Cana (Dominicaanse Republiek) staat op de 96e plaats. De top 100 wordt afgesloten door Guilin (China), Hanoi (Vietnam), Caïro (Egypte) en Muscat (Oman).

Lees ook: Marokkaanse stad bij beste plaatsen om te bezoeken in Afrika

De ’Top 100 City Destinations Index 2023’ van Euromonitor beoordeelt steden op basis van 55 indicatoren, verdeeld over zes sleutelpilaren: economische en zakelijke prestaties, toeristische prestaties, toeristische infrastructuur, toeristisch beleid en aantrekkelijkheid, gezondheid en veiligheid en duurzaamheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team