Zoeken

Marokkaanse spelers vergeleken met apen: Deense omroep biedt excuses aan

20 december 2022 - 09:00 - Wereld

©

Na een als racistisch aangemerkte opmerking over de relatie van Marokkaanse spelers met hun moeders tijdens het WK, heeft een Deens tv-station zijn excuses aangeboden.

In een programma op de Deense televisiezender TV2 vergeleek presentator Christian Hogh Andersen de hechte relaties van de spelers met hun moeders met de relaties die apen met elkaar hebben.

Lees ook: Duitse zender Welt biedt excuses aan Marokkaanse spelers

Op sociale media in Marokko werd verontwaardigd gereageerd over deze vergelijking en werden de opmerkingen racistisch genoemd. Als gevolg daarvan zag de directie van de zender zich genoodzaakt zich te verontschuldigen "voor de ongepaste en beledigende opmerking van de presentator".

"Het spijt me zeer dat ik een verkeerde vergelijking heb gemaakt. Dat was nooit mijn bedoeling. Maar het was verkeerd en beledigend en ik wil me daarvoor verontschuldigen", verklaarde de journalist in de door de omroep genoemde verklaring.

Lees ook: Ophef om Volkskrant-cartoon van Marokkanen die wereldbeker stelen

De Deense ambassade in Marokko reageerde op de controverse en verklaarde dat culturele en menselijke uitwisselingen tussen beide landen al meer dan vier eeuwen bestaan en blijven toenemen. "Van tijd tot tijd pakken zich wolken samen aan de hemel, maar begrip en respect tussen onze twee volkeren herstellen de normaliteit", zo luidt de conclusie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team