Zoeken

Ex-minister Meryame Kitir biedt excuses aan

20 december 2022 - 07:00 - Wereld

©

Meryame Kitir, de Belgische ex-minister van Ontwikkelingssamenwerking, bedankt in een Facebookbericht de mensen en de organisaties waarmee ze heeft samengewerkt. In het bericht erkent ze ook dat dit niet altijd makkelijk was en verontschuldigt ze zich tegenover de mensen die ze ongewild gekwetst heeft.

Kitir biedt een dag na de aankondiging dat ze door haar partijgenoot Caroline Gennez als federaal minister van Ontwikkelingssamenwerking wordt opgevolgd, excuses aan op haar Facebookpagina "aan wie ze ongewild gekwetst zou hebben", schrijft Het Nieuwsblad. De socialistische ex-minister is inmiddels reeds twee maanden met ziekteverlof en zet nu officieel een stap opzij. "De diplomatieke wereld was een totaal nieuwe wereld die ik moest ontdekken. Het was met vallen en opstaan", schrijft Kitir op Facebook.

Lees ook: Time-out voor Belgische minister Meryame Kitir

Nadat ze aankondigde dat ze mentale rust nodig had, kwamen allerlei verhalen naar boven over een toxisch en chaotisch kabinet. "Dankbaar ook aan mijn collega’s in het kabinet. Ik ben veel gegroeid en ik ben nog aan het groeien in mijn leiderschap. Mijn excuses als ik mensen ongewild tijdens dat proces gekwetst heb."

Lees ook: Meryame Kitir zelf aan de slag met tondeuse na kritiek (video)

Meryame Kitir keert nu terug naar het parlement, waar ze eerder fractieleidster was voor de socialisten. "Met de twee voeten in het leven blijven staan en opkomen voor de mensen is en blijft mijn passie. En dat zal ook mijn drive zijn in het parlement. De afgelopen twee jaar zijn zeer leerrijk en boeiend geweest voor mij. Wat een ongelofelijke trip. Alles even op een rijtje te zetten om dan weer recht te staan. Net zoals de mensen mij geleerd hebben", aldus de Marokkaans-Belgische politica.

Bladna.nl