Zoeken

Marokkaanse speler brengt Karim Benzema ten val

25 december 2023 - 21:00 - Sport

©

Het team van Al Ittihad heeft onder leiding van Karim Benzema, een zware nederlaag geleden. De Saoedische club verloor met 1-3 van Al Raed, mede door een dubbele doelpunt van de Marokkaanse speler Karim El Berkaoui.

Na hun terugkeer van de FIFA Club World Cup hoopte het team op een overwinning, maar deze nieuwe en onverwachte nederlaag heeft Al Ittihad verder weggeduwd in de ranglijst.

De wedstrijd nam een ongunstige wending voor Al Ittihad toen Madallah Al Olayan in de 12e minuut het veld moest verlaten na een rode kaart, waardoor het team met een man minder kwam te staan. Karim El Berkaoui opende iets later de score in de 22e minuut. Ondanks een gelijkmaker van Romarinho, bleken de inspanningen van de Saoedische club niet genoeg tegen een vastberaden tegenstander en de uitblinkende Marokkaanse speler.

De tweede helft verliep verder in het voordeel van Al Raed, met El Berkaoui die opnieuw schitterde en Mohammed Al Dossary die de overwinning bezegelde. De beslissing van coach Gallardo om een weinig invloedrijke Benzema te vervangen door Saleh Al Amri, veranderde niets aan de situatie.

Deze nederlaag markeert een onzekere tijd voor Al Ittihad, die slechts één van zijn laatste vier wedstrijden heeft gewonnen, waardoor de club naar de zesde plaats is gezakt in de Saoedische competitie. Ondertussen blijven andere teams ook strijden om hun positie te verbeteren. Al Raed, verlaat met deze overwinning de degradatiezone, terwijl Al Taawon, geleid door Álvaro Medrán, een verlies moest incasseren tegen Al Fateh met Saad Al Sharfa als uitblinker.