Zoeken

Zware klap voor Abderrazak Hamdallah

20 mei 2024 - 15:00 - Sport

©

De Marokkaanse aanvaller Abderrazak Hamdallah van de Saoedische club Al-Ittihad Jeddah, mist de laatste twee wedstrijden van het seizoen door een hamstringblessure.

De uitschakeling van Abderrazak Hamdallah is een flinke tegenvaller voor zijn club, aangezien de Atlas Leeuw met 19 doelpunten de topscorer is van Ittihad FC dit seizoen. Hij speelde een cruciale rol in de overwinning van zijn team op Al-Hilal in april, waarbij Al-Ittihad de Saoedische Supercup met 4-1 werd won.

Lees ook: Abderrazak Hamdallah kritisch over Marokkaans elftal

Naast zijn clubverplichtingen is Hamdallah’s situatie met het Marokkaans elftal ook gespannen. Het is onwaarschijnlijk dat hij opgeroepen wordt voor de aankomende kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026 tegen Zambia en Congo in juni. De relatie tussen Abderrazak Hamdallah en bondscoach Walid Regragui is niet optimaal. In een recent interview uitte Hamdallah zijn onvrede over hoe hij door Regragui wordt behandeld, vooral vanwege de weinige speeltijd die hij kreeg tijdens de wedstrijd tegen Kaapverdië na het WK 2022.

Lees ook: Zware straf voor Abderrazak Hamdallah

Abderrazak Hamdallah bekritiseert het gebrek aan speelkansen onder Regragui’s leiding, ondanks zijn belangrijke rol en prestaties bij Al-Ittihad. "Hoe kan men mij beoordelen als ik niet speel, terwijl ik een belangrijke bijdrage lever aan mijn club en doelpunten maak?", aldus de Marokkaanse international. Hij voelt zich ondergewaardeerd in het nationale team, ondanks dat hij de op een na beste all-time scorer is in de Saoedische competitie met meer dan 130 doelpunten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team