Marokkaanse U17 elftal verrast door nederlaag tegen Ecuador

13 november 2023 - 19:00 - Sport

©

Het Marokkaans elftal onder 17 jaar heeft een verrassende 2-0 nederlaag geleden tegen Ecuador op maandag. De twee doelpunten van de wedstrijd werden gescoord door de Ecuadoraanse aanvoerder Michael Bermudez, eerst via een penalty in de 62ste minuut en vervolgens in de extra tijd van de wedstrijd.

Dankzij deze overwinning neemt Ecuador de leiding in Groep A met 4 punten, terwijl Marokko naar de tweede plaats zakt met 3 punten.

De wedstrijd begon met een duidelijke overhand voor het Marokkaanse team. Er werden meerdere gevaarlijke kansen gecreëerd, waaronder een schot van Abdelhamid Ait Boudlal dat in de 18e minuut de lat raakte, en een vrije trap van Zakaria Ouazane in de 25e minuut, die werd gestopt door de Ecuadoraanse doelman. Michael Bermudez kreeg ook een kans voor Ecuador in de 34e minuut, maar hij miste het doel. De eerste helft eindigde zonder doelpunten.

De tweede helft ging verder in een hoog tempo, met Marokko dat probeerde zijn overwicht te benutten. In de 61e minuut kende de scheidsrechter echter een omstreden penalty toe aan Ecuador, die door Bermudez werd omgezet. Dit doelpunt veranderde de dynamiek van de wedstrijd en zette de jonge Marokkaanse spelers onder druk.

Terwijl Marokko probeerde terug te komen in het spel, scoorde Ecuador een tweede doelpunt in de 92e minuut, opnieuw door Bermudez, waarmee de overwinning voor Ecuador werd verzegeld.