Zoeken

Benzema’s keuze voor Al Ittihad: Islam en Arabisch centraal

12 juni 2023 - 11:00 - Sport

©

Karim Benzema, de voormalige aanvaller van Real Madrid, heeft zijn enthousiasme getoond voor zijn nieuwe club Al Ittihad in Saoedi-Arabië. In zijn eerste interview sinds zijn transfer, benadrukte Benzema het feit dat hij in een moslimland zal spelen en de mogelijkheid krijgt om Arabisch te leren.

In dit interview, uitgezonden op de officiële kanalen van de club uit Djedda, bevestigde de 35-jarige speler zijn verlangen om in Saoedi-Arabië te wonen. Hij sprak de wens uit om vloeiend Arabisch te leren spreken en wees op de nabijheid van Mekka, een plaats die hij al heeft bezocht en die van bijzonder belang voor hem is als moslim.

Lees ook: Karim Benzema nieuw teamgenoot Abderrazak Hamdallah bij Al-Ittihad

De voormalige Franse international liet weten dat zijn gezin positief heeft gereageerd op het nieuws van zijn verhuis en enthousiast is over het idee om in Djedda te gaan wonen.

Lees ook: Tarik Tissoudali: "Benzema is mijn voorbeeld"

Karim Benzema toonde ook veel enthousiasme over het weerzien met Cristiano Ronaldo, die in december door de rivaliserende club Al Nassr werd aangeworven. Benzema’s wens is om het Saoedische voetbal meer zichtbaarheid te geven op het wereldtoneel. Hij beloofde daaraan bij te dragen door zijn Europese ervaring te delen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team