Zoeken

Marokkaanse snelwegen: tolverhoging? Nizar Baraka antwoordt

25 december 2023 - 22:45 - Marokko

©

In reactie op de toenemende controverse op sociale media over een mogelijke verhoging van de tol op Marokkaanse snelwegen heeft Nizar Baraka, de minister van Uitrusting en Water, in het parlement gesproken om de situatie te verduidelijken.

De minister verzekerde dat er momenteel geen plannen zijn om de toltarieven te verhogen, ondanks eerdere voorstellen uit 2019. Deze beslissing houdt rekening met de moeilijke economische omstandigheden, waaronder de gevolgen van de crisis in Oekraïne en de droogte die het land teistert.

Lees ook: Snelwegen Marokko: Pass Jawaz boekt succes

Nizar Baraka benadrukte het belang van het 60.000 km lange wegennet van Marokko, inclusief snelwegen en wegen van verschillende categorieën, voor de ontwikkeling en connectiviteit van het land. Hij herinnerde aan de recente update van de wegenkaart en verzekerde dat de regering het wegennet hoog in het vaandel draagt.

Lees ook: Tol Marokkaanse snelwegen: ADM ontkent prijsverhogingen

De minister legde verder uit dat de lopende onderhoudswerkzaamheden niet bedoeld zijn om een verhoging van de tol voor te bereiden, maar om de veiligheid en het comfort van de weggebruikers te waarborgen. Deze onderhoudswerkzaamheden zijn cruciaal om de efficiëntie van het wegennet te behouden en de economische groei te ondersteunen, zonder extra lasten op te leggen aan de burgers in deze uitdagende tijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team