Zoeken

Marokko’s ambitieuze snelwegprojecten in volle gang

5 december 2023 - 19:00 - Marokko

©

Marokko is druk bezig met de uitvoering van een aantal grootschalige snelwegprojecten. Sommige van deze projecten zijn al voltooid, terwijl andere nog in verschillende stadia van ontwikkeling zijn.

Tijdens een parlementssessie op maandag, gaf de minister van Cultuur en Communicatie, Mehdi Bensaid, die waarnam voor de minister van Transport die Koning Mohammed VI vergezelt in de Verenigde Arabische Emiraten, een update over de voortgang van de nationale infrastructuurprojecten.

Lees ook: Marokko bouwt 1000 km snelwegen tegen 2030

Volgens Médias24 zijn de werkzaamheden aan het 27 kilometer lange traject Driouch-Nador West Med in volle gang. Andere snelwegprojecten, zoals de uitbreiding van de continentale snelweg Casablanca-Rabat, de snelweg van Agadir, de snelweg Marrakech-Beni Mellal en de snelweg Berrechid-Had Soualem, zijn momenteel nog in de studiefase.

Lees ook: Veel kritiek op Marokkaanse snelwegen

Wat betreft de expresweg tussen Tiznit en Laayoune meldt de minister dat dit project voor 90% voltooid is. De uitbreiding van de RN1 tussen Laayoune en Dakhla is zelfs afgerond. Over het project van de Atlantische haven van Dakhla zei Mehdi Bensaid dat de voortgang tot nu toe 12% is. "We hebben bouwmaterialen geleverd voor de realisatie van de laatste constructies, zoals de zeeweg en beschermingswerken. Een gebied met een voorlopige oppervlakte van 1000 hectare is gereserveerd voor industriële activiteiten naast de haven, naast een havengebied van 650 hectare," voegde hij toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team