Zoeken

Marokko bouwt snelweg van Marrakech naar Fez via Beni Mellal

16 januari 2024 - 11:00 - Marokko

©

Marokko heeft grootse plannen voor zijn snelwegennet en streeft ernaar tegen 2030, het jaar waarin het samen met Spanje en Portugal de Wereldbeker voetbal organiseert, 3000 kilometer aan snelwegen te hebben.

Tijdens een uitzending op de nationale televisiezender 2M heeft Nizar Baraka, minister van Uitrusting en Water, bekendgemaakt dat de regering, in lijn met de richtlijnen van Koning Mohammed VI, is begonnen met de bouw van meerdere nieuwe wegen. Volgens Baraka is het doel om tegen 2030 een totaal van 3000 kilometer aan snelwegen te bereiken, een ambitieus project waaraan hij veel waarde hecht.

Lees ook: Casablanca-Rabat: Marokko bouwt nieuwe snelweg tegen 2026

Baraka onthulde dat de bouw van de snelweg tussen Rabat en Casablanca, die nabij het nieuwe stadion in de regio Benslimane zal lopen, dit jaar van start gaat. Ook aan de nieuwe snelweg tussen Marrakech en Fez wordt gewerkt. Deze zal naar verwachting via Beni Mellal lopen over een afstand van ongeveer 180 kilometer. De minister benadrukte dat dit project gericht is op de ontsluiting van meerdere provincies.

Lees ook: Marokkaanse snelwegen: goedgekeurde projecten voor 2024

Verder verzekerde Baraka dat de uitbreiding van het wegennet om alle provincies van het koninkrijk met elkaar te verbinden, zal doorgaan. Dit omvat ook de weg tussen Taounate en Fez, evenals de wegen die Marrakech met Kelaat Es-Sraghna, Marrakech met Safi, Khenifra met Oued Zem en Chefchaouen met Tetouan verbinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team