Zoeken

Franse scholen in Marokko blijven kaart zonder Sahara gebruiken

24 mei 2023 - 18:00 - Marokko

©

Terwijl de Verenigde Staten het Marokkaanse karakter van de Sahara hebben erkend en de officiële kaart van Marokko inclusief de Sahara gebruiken, blijven Franse middelbare scholen in Marokko zich vasthouden aan de oude kaart.

De Franse internationale middelbare school Louis Massignon in Bouskoura, in de regio Casablanca, trekt de territoriale integriteit van Marokko in twijfel. De school gebruikt een kaart van het koninkrijk zonder de zuidelijke provincies en scheidt de Sahara door een strook van de andere Marokkaanse regio’s.

Lees ook: Lacoste biedt Marokko excuses aan voor blunder

Dit leidde tot negatieve reacties en ontevredenheid van ouders. Op sociale media veroordelen veel Marokkaanse internetgebruikers wat zij beschouwen als "aanhoudende vijandige handelingen van Frankrijk tegen de territoriale integriteit en soevereiniteit van Marokko over zijn zuidelijke provincies van de Sahara".

Lees ook: Woede op middelbare school in Meknes door kaart zonder Sahara

Naast het Lycée Louis Massignon in Bouskoura gebruiken ook andere scholen zoals het Lycée Descartes in Rabat en Paul Valéry in Meknes, onderdeel van de Franse missie in Marokko, een kaart van het koninkrijk zonder de Sahara.

Bladna.nl