Zoeken

Franse scholen drijven spot met Marokkaanse autoriteiten

11 september 2022 - 20:00 - Marokko

©

In Franse scholen in Marokko worden nog massaal schoolboeken gebruikt met kaarten van het koninkrijk zonder zijn Sahara.

Terwijl de Verenigde Staten het Marokkaans karakter van de Sahara hebben erkend en ook een nieuwe officiële kaart van Marokko met zijn Sahara hebben vrijgegeven, blijven Franse scholen de oude kaart gebruiken. Deze situatie heeft de Marokkaanse douane ertoe gedreven een groot aantal schoolboeken die zouden worden ingevoerd voor Franse scholen in het koninkrijk, in beslag te nemen. Volgens verschillende bronnen gaat het voornamelijk om geopolitieke leerboeken met kaarten van het koninkrijk zonder de Sahara, meldt Le Courrier de l’Atlas.

Lees ook: Apple Maps gebruikt kaart van Marokko met Sahara

Het is niet de eerste keer dat schoolboeken die in Franse scholen in Marokko worden gebruikt, voor onvrede zorgen vanwege de gebruikte kaarten van het koninkrijk. In december vorig jaar had een gelijkaardige zaak voor veel ophef gezorgd in El Jadida. Een schoolboek die door de Franse missie in de stad werd gebruikt, bevatte maar liefst 19 kaarten van Marokko zonder zijn Sahara.

Lees ook: Joe Biden verwijdert tweet met kaart van Marokko zonder Sahara

In mei 2021 had het netwerk van Belgische scholen in Marokko ook zijn excuses moeten aanbieden vanwege het gebruik van een wiskundeboek met een onvolledige kaart van Marokko.

Bladna.nl