Zoeken

Lacoste biedt Marokko excuses aan voor blunder

19 mei 2023 - 11:00 - Economie

©

De zaak van de Lacoste poloshirts met een Marokkaanse landkaart exclusief de zuidelijke provincies, heeft een vervolg gekregen. Minister Ryad Mezzour van Industrie en Handel heeft bevestigd dat de directie van het beroemde Franse merk zich heeft geëxcuseerd voor de controversiële marketing.

Enkele maanden geleden veroorzaakte Lacoste een verhit debat tijdens de lancering van zijn nieuwe collectie. Op sommige poloshirts was een kaart van Marokko afgebeeld zonder de zuidelijke provincies. Het ministerie van Industrie en Handel reageerde snel op de verontwaardiging die in Marokko was ontstaan.

Lees ook: Marokkanen roepen op tot boycot Lacoste vanwege kaart zonder Sahara

In antwoord op een schriftelijke vraag van de parlementaire fractie van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD), verzekerde minister Ryad Mezzour dat er een grondig onderzoek werd verricht, zowel bij de verkooppunten als bij de textielproducenten.

Lees ook: Duitsers in Marrakech opgepakt om t-shirt van Marokko zonder Sahara

Zo werd vastgesteld dat het controversiële product niet door een Marokkaans bedrijf was vervaardigd en niet in officiële verkooppunten in Marokko werd verkocht. In zijn antwoord verklaarde de minister ook dat er gesprekken hadden plaatsgevonden met de managers van Lacoste in Frankrijk, die zich excuseerden voor dit "onopzettelijk incident". Het product in kwestie is ook wereldwijd uit alle officiële verkooppunten verwijderd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team