Zoeken

Marokkanen roepen op tot boycot Lacoste vanwege kaart zonder Sahara

18 maart 2023 - 15:00 - Marokko

©

Het Franse kledingmerk Lacoste heeft onlangs een nieuwe collectie gelanceerd met een wereldkaart waarop Marokko wordt afgebeeld zonder de Sahara. Dit heeft geleid tot een oproep tot boycot van het merk door Marokkaanse internetgebruikers.

Marokkanen zijn niet blij met Lacoste’s nieuwe collectie, die een polo met de naam "L.12.12 grafische wereldkaart" bevat waarop Marokko is afgebeeld zonder de Sahara. Marokkanen hebben opgeroepen tot een boycot van het merk en vragen zich af of Lacoste bewust de kaart heeft aangepast.

Lees ook: Apple Maps gebruikt kaart van Marokko met Sahara

De Verenigde Staten hebben in december 2020 een officiële kaart van Marokko gepresenteerd waarin de Sahara wel is opgenomen. Dat gebeurde tijdens een ceremonie op de Amerikaanse ambassade in Rabat op 12 december 2020, twee dagen na het decreet ondertekend door de voormalige Amerikaanse president Donald Trump ter erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara. Sindsdien hebben het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, de CIA, de NAVO, NASA, evenals luchtvaartmaatschappijen zoals Delta Airlines de volledige kaart van Marokko overgenomen.

Bladna.nl