Zoeken

Marokkaanse restaurants in top 50 MENA-regio

4 februari 2023 - 14:00 - Marokko

©

De ranking van de 50 beste restaurants van het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) is terug voor een tweede editie. De lijst werd bekendgemaakt tijdens een live prijsuitreiking in Abu Dhabi. Drie Marokkaanse restaurants vallen in de prijzen.

De top 50 Best MENA Restaurants 2023 werd samengesteld door het Britse William Reed Business Media, de belangrijkste concurrent van de Michelin Gids. Orfali Bros Bistro, staat bovenaan de lijst. Het is een gastronomische bistro en laboratoriumkeuken in de wijk Wasl 51 in Dubai en werd in 2021 opgericht door drie broers uit Syrië: Mohammad, Wassim en Omar Orfali. Op de tweede plaats staat het Indiase gastronomische restaurant Trèsind Studio, gelegen in The Palm Jumeirah, Dubai. Het restaurant Fusions by Tala in het Bahreinse Manama maakt de top 3 compleet.

Lees ook: Drie Marokkaanse restaurants in Afrikaanse top 10

Met 17 restaurants domineren de Verenigde Arabische Emiraten de Best MENA 50. Zij worden gevolgd door Israël (zes restaurants), Egypte (vier restaurants), Libanon en Saudi-Arabië (elk drie restaurants).

Lees ook: Marokkaanse Zineb Hattab bij 50 beste chefs ter wereld

En ook Marokko is goed vertegenwoordigd met drie restaurants: Iloli (Casablanca, 37ᵉ) waar chef-kok Yusuke Furukawa de overvloed aan uitstekende Marokkaanse producten combineert met de voorouderlijke vaardigheden van de Japanse keuken. Sesamo (Marrakech, 39ᵉ) waar de beroemde chef Massimiliano Alajmo en zijn rechterhand, Vania Ghedini, culinaire hoogstandjes van Italië naar Marrakech brengen en +61 (Marrakech, 46ᵉ) waar medeoprichters Cassandra Karinsky en Sebastian de Gzell een vleugje Sydney naar Marokko halen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team