3 juli 2022 - 09:40 - Marokko
De Marokkaanse Zineb Hattab is één van de genomineerden voor de tweede editie van 50 Next, een initiatief dat jong talent op verschillende gebieden van de gastronomie in de kijker zet.
Zineb Hattab, liefkozend "Zizi" genoemd, zette haar eerste stappen in de gastronomie in 2014. Kort daarvoor had ze haar baan als software-ontwikkelaar opgezegd. Ze liep verscheidene stages in de beste restaurants van Spanje, zoals Nerua Guggenheim Bilbao en El Celler de Can Roca. Maar ook in andere delen van de wereld, zoals Schloss Schauenstein (Zwitserland), Osteria Francescana (Italië) en tenslotte Cosme (New York).
Lees ook: Drie Marokkaanse restaurants in top 50 MENA-regio
Al tijdens haar opleiding was de Marokkaanse, die sinds haar jeugd in Spanje woont, er op gebrand om verandering in de sector te brengen. Zij richtte in 2020 Kle op, een veganistisch restaurant. Volgens 50 Next heeft Zineb Hattab een veganistisch restaurant gecreëerd dat zich kan meten met de beste ter wereld.
Lees ook: Chef Moha leert Amerikanen Marokkaans koken
Het aantal kandidaturen voor 50 Next is sterk gedaald, van meer dan 700 vorig jaar tot 400 in 2022.
Racisme in België live op televisie onthuld
Ongelooflijke comeback: Marokko Afrikaans kampioen zaalvoetbal!
Nieuwe baan voor Tarik Sektioui
Anti-Amazigh racisme teistert Marokkaanse voetbal
Marokko bouwt gigantische scheepswerf om Spanje (en Europa) uit te dagen
Veel vluchten naar Marokko geannuleerd
Marokko bouwt gigantische scheepswerf om Spanje (en Europa) uit te dagen
Veel vluchten naar Marokko geannuleerd
Marokko en Algerije wedijveren ook over militair budget
Douanier in joggingbroek! Marokko kijkt verbaasd
Nador maakt van Kariat Arekmane vakantieparadijs
Cannabisthee? Marokko lanceert commercialisering
Marokko zet AI-camera’s in op scholen
Royal Air Maroc start nieuwe directe vlucht