3 juli 2022 - 09:40 - Marokko
De Marokkaanse Zineb Hattab is één van de genomineerden voor de tweede editie van 50 Next, een initiatief dat jong talent op verschillende gebieden van de gastronomie in de kijker zet.
Zineb Hattab, liefkozend "Zizi" genoemd, zette haar eerste stappen in de gastronomie in 2014. Kort daarvoor had ze haar baan als software-ontwikkelaar opgezegd. Ze liep verscheidene stages in de beste restaurants van Spanje, zoals Nerua Guggenheim Bilbao en El Celler de Can Roca. Maar ook in andere delen van de wereld, zoals Schloss Schauenstein (Zwitserland), Osteria Francescana (Italië) en tenslotte Cosme (New York).
Lees ook: Drie Marokkaanse restaurants in top 50 MENA-regio
Al tijdens haar opleiding was de Marokkaanse, die sinds haar jeugd in Spanje woont, er op gebrand om verandering in de sector te brengen. Zij richtte in 2020 Kle op, een veganistisch restaurant. Volgens 50 Next heeft Zineb Hattab een veganistisch restaurant gecreëerd dat zich kan meten met de beste ter wereld.
Lees ook: Chef Moha leert Amerikanen Marokkaans koken
Het aantal kandidaturen voor 50 Next is sterk gedaald, van meer dan 700 vorig jaar tot 400 in 2022.
Marokko verscherpt regels voor Hadj en Omra
Man steekt eigen broer dood na ruzie in Martil
Canadese groep vindt nieuwe goudzone in Marokko
Strenge controle op brandstof in Marokko
Marokkaanse diaspora massaal naar huis
Duizenden banen bedreigd in Marokko
Zieke baby krijgt eindelijk hulp na grootschalig protest in Marokko
Marokkanen eisen opheldering: miljarden verspild aan overheidsauto’s
Vlees in Marokko: "Prijzen zullen nooit meer dalen"
Prins Moulay Rachid op spoedtop in Qatar
Marokko mikpunt van lastercampagne op TikTok?
Dieven in Marokko imiteren ’La Casa de papel’
Vrouw valt dood in casino Tanger, parket eist onderzoek
Marokko onderzoekt verdacht bedrag van 100 miljoen dirham