Zoeken

In beeld: hotel Robert de Niro in Marrakech

8 februari 2023 - 17:00 - Marokko

©

De Amerikaanse acteur Robert de Niro heeft voor de stad Marrakech gekozen om de allereerste Afrikaanse vestiging van zijn luxueuze hotelketen Nobu te openen. Het hotel ligt op nog geen kilometer afstand van het beroemde Djemaa El Fna-plein.

Het Nobu Hotel Marrakech heeft een ronde architectuur en biedt een prachtig uitzicht op de Koutoubia-moskee en het Atlasgebergte. Het heeft 79 suites met een nachtprijs van meer dan 500 euro. Marokkaans design ontmoet Japans in de suites, die beschikken over een lounge en kingsize bedden. De Marokkaanse stijl is ook zeer aanwezig in de lounges van het hotel, met de voor Marrakech typische okerkleur.

Lees ook: Robert De Niro opent hotel in Marrakech

Het Nobu Hotel heeft ook een nachtclub waar privéfeesten kunnen worden gehouden en één van de grootste kuuroorden ter wereld, met een oppervlakte van meer dan 2000 vierkante meter en 14 privé suites. Daarnaast heeft het hotel ook een ondergronds zwembad, een stoombad, een fitnessruimte en een Japanse specialiteiten-bar, waar chef Nobu Matsuhisa de hele dag sushi en internationale gerechten serveert.

Lees ook: Robert Redford in Marrakech verwacht

Het verhaal achter de hotelketen is zeer bijzonder. Acteur Robert De Niro ging in 1987 naar een bescheiden Japans restaurant in Los Angeles en was zodanig onder de indruk van de kookkunsten van Nobu, dat hij hem voorstelde om samen te ondernemen. In 1994 openden ze het eerste Nobu-restaurant in New York, dat meteen een schot in de roos bleek. Na tientallen restaurants werd ook de overgang gemaakt naar hotels.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team