Zoeken

Marokko zal subsidie gas, suiker en brood niet veranderen

3 november 2022 - 09:00 - Economie

©

De Marokkaanse regering belooft, ongeacht de internationale economische situatie, de subsidies te handhaven op butaangas, tarwe en suiker om de prijzen op de binnenlandse markt in 2023 stabiel te houden.

Minister van Economie en Financiën Nadia Fettah Alaoui heeft beloofd dat de prijs van gasflessen volgend jaar niet zal stijgen en dat de regering butaangas zal blijven subsidiëren. De minister reageerde in een televisie-interview op de maatschappelijke onvrede als gevolg van de stijgende inflatie. Een andere aanleiding was het gerucht dat de prijs van een gasfles van 12 kg in 2023 zou stijgen tot 120 dirham.

Lees ook: Marokko: mogelijke afschaffing subsidie butaangas komt slecht aan

"Subsidies op gasflessen, suiker en tarwe worden niet afgeschaft. De prijzen zullen niet veranderen," verklaarde zij nadrukkelijk. Zij wees erop dat in de ontwerp begrotingswet 2023 (PLF) 26 miljard dirham is uitgetrokken voor het compensatiefonds.

Lees ook: Marokko: zorgwekkende stijging uitgaven compensatiefonds

Nadia Fettah Alaoui wees er ook op dat de regering verschillende mechanismen zal invoeren om vanaf volgend jaar over te schakelen op directe steun voor behoeftige gezinnen. Daarnaast zal meer dan 100 miljard dirham worden uitgetrokken voor de twee belangrijkste sociale sectoren, namelijk onderwijs en gezondheidszorg.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team