Zoeken

Marokko: solidariteitsbelasting verplicht vanaf inkomen van 1 miljoen dirham

11 november 2021 - 17:40 - Economie

©

In Marokko zal de solidariteitsbelasting vanaf 2022 worden uitgebreid tot alle ondernemingen en personen met een jaarinkomen van een miljoen dirham of meer.

De Commissie financiën en Economische Zaken van de Tweede Kamer heeft dinsdag met een meerderheid van de stemmen het eerste deel van de begrotingswet (PLF) goedgekeurd voor het begrotingsjaar 2022. Eén van de wijzigingen betreft de inkomstenbelasting. Ook particulieren worden voortaan onderworpen aan een solidariteitsheffing van zodra hun belastbaar inkomen gelijk is aan, of hoger is dan 1 miljoen dirham.

Lees ook: Binnenlands toerisme: Marokkanen mijden hotels

De wijziging beoogt de voortzetting en de consolidatie van de inspanningen om middelen te mobiliseren ter versterking van de sociale samenhang in de huidige omstandigheden, op grond van de Koninklijke Hoge Raad, de bepalingen van artikel 40 van de Grondwet, de bepalingen van de kaderwet en de aanbevelingen uit het nieuwe ontwikkelingsmodel.

Lees ook: Mohammed VI geeft belastingvoordeel aan veteranen

In dezelfde geest heeft de meerderheid ook voorgesteld om het tarief van de vennootschapsbelasting voor industriële ondernemingen te verlagen van 28% tot 26%. Als reden wordt hiervoor aangegeven dat de belastingdruk op deze categorie ondernemingen moet worden verlaagd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team