Zoeken

Marokkaanse rapper Morad in Spanje gearresteerd

8 april 2022 - 11:40 - Wereld

©

De Marokkaans-Spaanse rapper Morad werd woensdag door de politie in zijn woning in Spanje gearresteerd, omdat hij niet had gereageerd op een dagvaarding door de rechter voor een verkeersovertreding.

Omdat Morad niet kwam opdagen voor zijn proces, vaardigde de rechter een huiszoekings- en aanhoudingsbevel tegen hem uit. Hij werd in zijn huis gearresteerd en voorgeleid aan de rechter in Hospitalet de Llobregat (Barcelona). Die besloot dat de rapper het proces in vrijheid mag afwachten. Morad wordt volgens El Caso beschuldigd van rijden zonder rijbewijs.

Lees ook: Rapper Morad: "ze willen me niet als Spanjaard"

De Marokkaanse rapper werd vorig jaar juli ook gearresteerd omdat hij met een aantal vrienden geen respect had voor de avondklok en omdat hij de agenten die kritiek hadden op hun houding hard heeft aangepakt. Er werd toen zelfs een "illegaal wapen" in beslag genomen, aldus de Catalaanse politie.

Lees ook: Rapper Morad: "Ik verdien meer dan een voetballer in de eerste divisie"

Morad moest in februari jongstleden ook voor de rechtbank verschijnen in een zaak van poging tot diefstal in een boerderij in het district Putxet in 2018. Het openbaar ministerie eist daarin een gevangenisstraf van twee en een half jaar, voor hem en voor een vriend die medeplichtig zou zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team