Zoeken

Rapper Morad riskeert 6 jaar gevangenisstraf

8 juni 2023 - 16:00 - Cultuur

©

De Spaanse rapper van Marokkaanse afkomst, Morad, riskeert een gevangenisstraf van 6 jaar voor een aanval met een taser op twee agenten van de Mossos d’Esquadra in L’Hospitalet de Llobregat bij Barcelona op 17 juli 2021.

Morad wordt beschuldigd van "aanval met een wapen en het bezit van een verboden wapen". De twee agenten rondden een avondklokcontrole af vanwege de pandemie in de wijk La Florida in L’Hospitalet de Llobregat, toen bewoners glazen flessen naar hen begonnen te gooien en hen beledigden, legt de officier van justitie uit.

Lees ook: Marokkaanse rapper Morad in nauwe schoentjes

De rapper zou ook met flessen naar de agenten hebben gegooid. De twee agenten achtervolgden hem in een lange gang in een gebouw. "Toen hij vastzat zonder uitweg aan het einde van de gang, met duidelijke onverschilligheid voor het gezag, haalde hij een elektrisch verdedigingsapparaat of taser tevoorschijn, viel de agenten aan en gaf een van hen een trap", licht de officier van justitie toe.

Volgens Morad’s verdediging woont de rapper niet meer in de buurt als voorzorgsmaatregel. Het besluit werd opgelegd door een rechter in oktober vorig jaar, na incidenten in zijn geboortewijk. De advocaten van Morad verwerpen alle beschuldigingen categorisch en stellen dat de rapper geen wapen bij zich had en dat hij de politieagenten niet heeft aangevallen.

Lees ook: Spaanse Vox-partij eist uitzetting Marokkaanse rapper Morad

Het is niet de eerste keer dat Morad in aanraking komt met justitie. Hij werd in 2018 beschuldigd van een poging tot inbraak in Barcelona, voor het begin van zijn muziekcarrière. Hij werd toen vrijgesproken. Een andere klacht was tegen hem ingediend in juli 2022 vanwege een ruzie met de politie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team