Zoeken

Rapper Morad veroordeeld tot twee jaar cel

2 maart 2024 - 21:00 - Cultuur

©

De Spaans Marokkaanse rapper Morad is veroordeeld tot twee jaar cel voor een confrontatie met de politie tijdens de opnames van een videoclip in 2021.

De feiten deden zich voor op 11 augustus 2021 in de wijk La Florida in L’Hospitalet de Llobregat, nabij Barcelona. Morad filmde zonder vergunning een videoclip met de Franse rapper Rim’K, wat zo’n 150 mensen aantrok. De overlast leidde tot klachten van omwonenden en politie-interventie.

Lees ook: Opname videoclip rapper Morad loopt uit de hand

Bij aankomst van de politie werden agenten bekogeld met stenen en eieren. Morad werd aangemerkt als de "aanstichter" van de rellen. Hij bekende schuld en stemde in met een celstraf van twee jaar. Tevens kreeg hij een boete van 900 euro en mag hij gedurende twee jaar geen overtredingen plegen. Door zijn bekentenis kon Morad een langere straf in een rechtszaak vermijden.

Morad is momenteel "verbannen" uit de wijk La Florida. Hij wacht ook op een proces in een andere zaak, waarin hij wordt beschuldigd van het bedreigen van agenten met een wapen. Zijn advocaat verklaarde dat de rapper "alle problemen uit die tijd achter zich wil laten". Morad zelf toonde zich verslagen en weigerde commentaar te geven aan de media.

Lees ook: Wat kost de Lamborghini Urus van de Marokkaanse rapper Morad?

Het is niet de eerste keer dat Morad in conflict komt met de justitie. Hij is een van de rijzende sterren van de Spaanse urban muziek. Zijn muziek is vaak controversieel, met thema’s als geweld, armoede en de verhouding tot de politie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team