Zoeken

Al Hoceima investeert miljoenen in vernieuwing elektriciteitsnet

1 december 2023 - 13:00 - Marokko

©

Tussen 2017 en begin 2022 heeft de provinciaal bureau voor elektriciteit en drinkwater (ONEE) in Al Hoceima, ongeveer 13.000 beschadigde elektriciteitspalen vervangen, voor een totale kost van 24,45 miljoen dirham.

Dit initiatief kwam als reactie op berichten over tientallen omgevallen elektriciteitspalen in de provincie. De directie heeft ook aangekondigd dat 40% van de houten palen vervangen is door ijzeren palen.

Lees ook: Gezondheidszorg: 33 miljoen dirham voor Tanger-Tetouan-Al Hoceima

In maart 2022 werd de vervanging goedgekeurd van nog eens 3650 elektriciteitspalen, voor een investering van 7,95 miljoen dirham. Deze lopende werkzaamheden, die verschillende dorpen in de regio omvatten, zullen het totale aantal vervangen palen op 16.592 brengen, met een geschatte totale kost van 32,4 miljoen dirham.

De keuze voor houten palen in de regio werd gerechtvaardigd door het ruige berglandschap van de Rif en de toegankelijkheidsproblemen voor vrachtwagens en machines die betonpalen vervoeren en installeren. De oorzaak van het instorten van deze palen wordt toegeschreven aan uitzonderlijke weersomstandigheden in het bergachtige gebied, zoals hevige regenval, sneeuwval, sterke winden, bodemerosie en aantasting door insecten en schimmels.

Lees ook: Stankoverlast in Al Hoceima: ONEE geeft uitleg

In de provincie Al Hoceima moeten nog 7500 elektriciteitspalen worden vervangen. Momenteel wordt naar financiering gezocht voor de vervangingswerkzaamheden.

Bladna.nl