Zoeken

Marokkaanse politie werft aan

1 september 2022 - 12:20 - Marokko

©

Het Directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) heeft aangekondigd dat tijdens de maand september verschillende wervingen gepland staan, om in totaal 6000 officieren van verschillende rangen aan te werven.

De Marokkaanse overheid heeft in de afgelopen maanden verschillende rekruteringen gelanceerd en dit wordt nog voortgezet, aangezien de politie nu ook heeft besloten tot een massale aanwerving van politieagenten van verschillende rangen in de maand september. Het toelatingsexamen vindt plaats op 25 september 2022 voor de aanwerving van 3838 ordehandhavers (schaal 5), 1450 politie-inspecteurs (schaal 6), 80 officieren (schaal 8), 420 politieagenten (schaal 8) en 68 politiecommissarissen (schaal 10), meldt Aujourd’hui Le Maroc.

Lees ook: Marokkaanse politie werft 7000 mensen aan

Het ministerie van Justitie is ook voornemens 250 gerechtelijke attachés aan te werven (schaal 10). Het toelatingsexamen hiervoor wordt gehouden op 30 oktober. Het ministerie van Volksgezondheid en andere ministeriële departementen hebben voor het eind van het jaar ook aanwervingsexamens gepland. Informatie over de verschillende rekruteringsrondes is te vinden op de portaalsite emploi-public.ma.

Wat het toelatingsexamen van de DGSN betreft, moeten belangstellenden voor alle functies tussen 21 en 30 jaar oud zijn, behalve voor de functie van commissaris, waarvoor de leeftijd varieert tussen 21 en 35 jaar. Voor de functies van politieagent, inspecteur en commissaris van de politie moeten mannen 1,70 m lang zijn en vrouwen 1,67 m. Voor de functies van officieren en ordehandhavers moeten mannen 1,73 m lang zijn. Kandidaten voor de verschillende functies moeten een goed gezichts- en gehoorvermogen hebben.

Lees ook: Politiebaas Hammouchi wil "vriendelijkere" agenten

De kandidaat voor de functie van politiecommissaris moet houder zijn van een diploma Rechten of een diploma van de Nationale School voor Administratie (ENA). Wie politieagent of officier wil worden, moet ten minste een diploma hoger onderwijs (DEUG) hebben. Van degenen die inspecteur willen worden, wordt verlangd dat zij ten minste het eerste jaar van de universiteit hebben gevolgd. Voor de positie van ordehandhaver is alleen het baccalaureaat (hoger middelbaar onderwijs) vereist.

Bladna.nl