Zoeken

Politiebaas Hammouchi wil "vriendelijkere" agenten

1 juni 2022 - 19:00 - Marokko

©

De baas van de nationale veiligheidsdienst DGSN en de inlichtingendienst DGST, Abdellatif Hammouchi, heeft een circulaire gestuurd naar al zijn diensten waarin hij hen vraagt burgers, buitenlandse ingezetenen en toeristen met respect, vriendelijkheid en hoffelijkheid te behandelen.

De politiechef wil een nieuwe era voor de Marokkaanse politie. Daartoe riep hij alle ordehandhavers op, of ze nu op straat of in regeringskantoren werken, om bij de uitoefening van hun taken ernst en vastberadenheid aan de dag te leggen.

Lees ook: Marokko: Abdellatif Hammouchi schorst meerdere politieverantwoordelijken

In zijn circulaire stelt Abdellatif Hammouchi dat "politiemensen die op de openbare weg werken, de burgers met vriendelijkheid en fatsoen moeten behandelen." Hij dringt er bij hen op aan "ernstig te zijn in de uitoefening van hun ambt, door de wet op een gezonde en vastberaden manier toe te passen. Dit houdt in dat burgers en buitenlanders met meer vriendelijkheid en respect behandeld worden".

Lees ook: Abdellatif Hammouchi verwent Marokkaanse politieagenten

"Elke instelling die bezoekers ontvangt moet extreem belang hechten aan de kwaliteit van de ontvangst van burgers en buitenlanders, door hen met respect en hoffelijkheid te behandelen. Men moet het initiatief nemen om hun verzoeken serieus en efficiënt te behandelen, met volledige inachtneming van de geldende wetten en voorschriften," aldus Hammouchi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team