Zoeken

Marokkaanse persbureau getroffen door cyberaanval, Algerije verdacht

18 februari 2023 - 22:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse persbureau Maghreb Arab Press werd begin deze week het doelwit van een DDoS-aanval. Dit gebeurde slechts enkele dagen na de aanval op het Algerijnse persbureau APS. Een toeval? Of represailles van de Algerijnen, die Marokko beschuldigden?

Maandag was de toegang tot de websites van het Marokkaanse persbureau MAP een groot deel van de dag heel moeilijk als gevolg van een cyberaanval. "De verschillende websites van het Marokkaanse persbureau (MAP) zijn afgelopen maandag het doelwit geweest van een Denial of Service (DDoS) -aanval, die talrijke storingen heeft veroorzaakt waardoor de toegang tot de websites moeilijk was", bevestigde het persbureau in een verklaring. Bij MAP zijn ze ervan overtuigd dat "dit ernstige incident niet kan worden verklaard buiten de geopolitieke spanningen die op de regio wegen, getuige de intensiteit van deze cyberaanval tegen een openbare instelling."

Lees ook: Elektronische oorlog tussen Marokko en Algerije

"De ingenieurs van Maghreb Arab Press hebben een abnormaal massale flow geconstateerd die de bandbreedte van de internetverbindingen waarop deze sites zijn gehost heeft verzadigd, voordat ze het incident meldden bij MACERT, het waakzaamheidscentrum van de algemene directie van de veiligheid van informatiesystemen (DGSSI)", aldus dezelfde bron. Verder staat dat "zodra de aanval is vastgesteld, de ingenieurs" van het persbureau "een crisiscel hebben opgezet met hun partners om een ​​totale onbeschikbaarheid van de websites te voorkomen en de veiligheid via de beveiligingsapparatuur te versterken".

Lees ook: Algerijnen hacken website van Nationale Bibliotheek van Marokko

Maghreb Arab Press legt ook uit dat "een denial-of-service-aanval een computer aanval is die tot doel heeft een dienst onbeschikbaar te maken en legitieme gebruikers van een dienst te verhinderen deze te gebruiken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team